Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

KINDERKOOR KRIMPEN EN ZANGGROEP+

Kom ook bij ons zingen!

In januari 2019 is Zangschool Krimpen gestart met een leuk nieuw kinderkoor in Krimpen a/d IJssel. We zingen afwisselende, swingende, vrolijke en mooie muziek in alle stijlen en talen. We werken daarbij aan het aanleren van een goede zangtechniek, we leren noten lezen en maken kennis met eenvoudige muziektheorie. We gaan meerdere keren per jaar optreden in o.a. een eigen kinderkoorconcert, een muziektheatervoorstelling en een kerstconcert. Een mooie combinatie van kinderkoor, zangles en algemene muzikale vorming dus, plus natuurlijk een gezellige groep mede-muzikanten en leuke optredens om samen naartoe te werken. Elk kind kan twee gratis proeflessen volgen, kom vooral kijken en meedoen! Je bent van harte welkom!

Voor wie?

Voor jongens en meisjes in de basisschoolleeftijd die van muziek houden, graag goed willen leren zingen en kennis willen maken met algemene muzikale vorming (AMV).

Wat en wanneer?

We repeteren op dinsdagmiddag in de theaterzaal van de Tuyter in verschillende groepen, ingedeeld naar leeftijd. Natuurlijk gaan we vooral veel samen zingen, want de stem is een fijn instrument: je hebt hem altijd bij je en je kunt er meteen samen mee aan de slag!

De jongste groep (leerlingen groep 2 en 3 van de basisschool ) repeteert 45 minuten, van 15.45 tot 16.30 uur. Muzikale vorming en zangcoaching zijn onderdeel van de repetitie en worden op een speelse manier aangeboden.  We leren onze stem kennen, we zingen mooie, grappige en vrolijke liedjes in het Nederlands, maar ook muziek van over de hele wereld in andere talen. We werken met beweging, gaan aan de slag met ritme en klein slagwerk en maken op een leuke manier kennis met noten en muziekleer. 

De oudste groep (leerlingen vanaf groep 4 van de basisschool) heeft 60 minuten les, van 16.30 tot 17.30 uur We leren onze stem goed gebruiken, oefenen de meest aanstekelijke, leuke en mooie muziek, leren meerstemmig zingen, gaan aan de slag met tekst en presentatie en werken steeds toe naar een concert of muziekvoorstelling. In elke les wordt aandacht besteed aan muziekleer. We leren op een leuke manier noten lezen en van blad zingen, en we maken kennis met eenvoudige muziektheorie.

Wanneer er in deze oudste groep voldoende aanmeldingen zijn van leerlingen van groep 7 en 8 start er een derde groep met uitdagender en speciaal op deze leeftijdsgroep toegespitst repertoire. 

Zin om mee te zingen? Kinderen mogen twee keer gratis meedoen met de lessen en kunnen daarna besluiten of ze lid willen worden van het koor. Je mag gewoon binnenlopen, maar als je vooraf even laat weten dat je voor een proefles komt ligt er natuurlijk meteen muziek voor je klaar! Dat kan via een mail naar muzieklessen@live.nl

 12 tot 20 jaar? Meld je aan voor de zanggroep+

Ben je middelbare scholier of student en wil je ook graag goed leren zingen in een groep? Je bent van harte welkom bij de zanggroep+. Een combinatie van zangles en zangtechniek, muziekleer, prachtige en aansprekende muziek, veel gezelligheid en leuke optredens. 

Kosten

De wekelijkse lessen voor de jongste leerlingen duren 45 minuten en kosten € 15,00 per maand.

De wekelijkse lessen van de oudste groep en de zanggroep+ zijn inclusief zangles en AMV. Deze lessen duren 60 minuten en kosten € 20,00 per maand.

Aanmelden

Info en aanmelden: muzieklessen@live.nl