Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Zanglessen

In mijn privélespraktijk in Krimpen aan de Lek geef ik zanglessen aan kinderen, jongeren en volwassenen. 

Individuele zanglessen voor kinderen

In de zangles aan kinderen wordt op speelse manier gewerkt aan het zingen. In de les wordt aandacht besteed aan ademhaling, zangoefeningen, makkelijker zingen, zuiver zingen, uitspraak van de tekst en presentatie. Spelenderwijs komt ook het noten lezen en van blad zingen aan bod. Wie dat leuk vindt kan zichzelf bovendien leren begeleiden op de piano. Qua repertoire is alles mogelijk. Leerlingen mogen ook hun eigen favoriete liedjes meebrengen om samen te oefenen. Wie graag ook samen met andere kinderen wil zingen kan meezingen in het koor van de zangklassen.

Individuele zanglessen voor jongeren en volwassenen

In de lessen aan jongeren en volwassenen wordt gewerkt aan een vrije en ontspannen manier van zingen op basis van de klassieke zangtechniek. Houding, ademhaling, gezond stemgebruik, expressie, techniek en interpretatie komen hierbij aan bod. We verkennen de wereld van het lied, zingen aria's uit oratorium en opera, maar we kunnen ook werken aan bijvoorbeeld wereldmuziek, musicalrepertoire of het instuderen van koorpartijen. Ik begeleid je hierbij aan de piano.

Zangklas en kinderkoor

De zangklas is bedoeld voor jongens en meisjes van 6 tot 12 jaar die graag in een groepje willen zingen en een goede basis willen leggen voor hun muzikale vorming. In de zangklas krijgen de leerlingen zangles en werken we op speelse wijze aan ritme, solfège en muziektheorie. Dat doen we in een kleine groep (± 6 kinderen), zodat er voldoende aandacht is voor de persoonlijke muzikale ontwikkeling van elk kind. De zangklassen worden ingedeeld naar leeftijd.

De verschillende zangklassen zingen samen in een leuk kinderkoor, waar afwisselende muziek in vele verschillende stijlen wordt gezongen, uit alle windstreken en in verschillende talen, zowel één- als meerstemmig. Minstens twee keer per jaar geven we een concert.  

Bij voldoende aanmeldingen kan een nieuwe zangklas worden gestart.

Zangklas voor jongeren

Deze klas is bedoeld voor jongeren van 13 t/m 20 jaar met een veelzijdige en brede kijk op muziek! In deze les wordt gewerkt aan stemvorming, solfège en muziektheorie en zingen we meerstemmige muziek in verschillende stijlen, uit alle delen van de wereld. De groepen zijn klein (4 tot 6 leerlingen), zodat er voldoende aandacht is voor ieders persoonlijke ontwikkeling, maar er daarnaast is er de mogelijkheid samen te zingen met de andere zangklassen. We treden minstens twee keer per jaar op. Kom gerust een proefles meedoen om te kijken of deze les iets voor je is!

Bij voldoende aanmeldingen kan een nieuwe zangklas worden gestart.

Proefles

Zingen is heerlijk om te doen! Je bent van harte welkom voor een vrijblijvende kennismaking.

Lestarieven

Het lestarief is vastgesteld conform de richtlijnen van de KNTV. Je vindt de tarieven op deze pagina