Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

BIOGRAFIE

Mirjam IJsseldijk studeerde klassiek piano bij Aquiles Delle Vigne aan het Rotterdams Conservatorium en Geoffrey Madge aan het Koninklijk Conservatorium. Ze volgde kamermuzieklessen bij Tan Crone en ontwikkelde een grote belangstelling voor ensemblespel, waarin ze een duidelijke voorkeur heeft voor het uitvoeren van minder alledaags repertoire. Met een hedendaags ensemble werkte ze met de componist György Ligeti aan diens werk. Ze maakte radio-opnamen en gaf een huisconcert bij Prinses Christina.

Momenteel bereidt ze zich voor op het Staatsexamen solozang. Ze studeert klassieke zang aan de Schumann Akademie en volgt klassieke zanglessen bij Ingrid Kappelle en Marjan Kuiper, opera bij Annelies Prins, lichte muziek bij Caspar de Jonge en Marga Zwirs en directielessen bij Patrick van der Linden. Masterclasses volgde ze bij Maarten Koningsberger, Francis van Broekhuizen en Wiebke Göetjes.

Haar repertoire omvat vier eeuwen muziekgeschiedenis, waarbij ze zich evenzeer thuis voelt in Renaissancemuziek als in het hedendaagse repertoire. Ze geeft liedrecitals en zingt als solist bij koren en ensembles. Als solist was ze te horen o.a. in de opera Hänsel und Gretel, Brahms 'Ein Deutsches Requiem', het Requiem van Fauré en Britten's Ceremony of Carols. Met pianist Jan Willem Passchier en dichter Mike Hartog bracht ze recent een theatraal recital met Frans liedrepertoire uit Romantiek en 20e eeuw. Met organist Marc Schippers werkt ze momenteel aan repertoire van Nederlandse componisten.

​Ze is dirigent van het Capels Vrouwenkoor, Jongerenkoor Twentysomething en Kinderkoor KiK en geeft in haar privélespraktijk dagelijks met groot enthousiasme zang- en pianolessen.